Ça me fait penser au fameux plant de tomate chilien qu'on identifie comme tel qu'au Québec. Un autre passage que j'ai bien aimé est celui-ci:Professor Bauer said each person’s perception of taste is different. One man’s burnt rubber may be another’s sun-dried tomatoes. “People’s descriptions are imprecise,” he said. “If you don’t like a wine, you come up with your own set of terms: it’s too dry, it’s medicinal, it’s cat” urine
Quand je lis quelque chose comme ça, et selon mon expérience, je suis tenté de me poser la question à savoir s'il n'existerait pas aussi un "cellar palate" européen? Les pays du Nouveau-Monde commencent à s'allier pour promouvoir leurs vins, et je pense que s'est une bonne chose pour eux, car il est clair qu'ils doivent imposer une vision plus large du vin les incluant.Wine aficionados began taking sides: yes, there is definitely a telltale rubbery odor, and no, it is all in your imagination. South Africans who dismissed the criticism were demeaned as burnt rubber denialists. Worse, they were accused of “cellar palate,” being so accustomed to tainted wine that their taste buds now welcomed it.
Don Max
http://www.nytimes.com/2009/06/29/world ... .html?_r=2
http://www.decanter.com/news/286262.html